Φιλέτα μπακαλιάρου με σως κάπαρης και σπαράγγια

31

17/1/2015

Υλικά

¼ κούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές του γλυκού κάπαρη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κύμινο
¼ φλιτζανιού κόλιαντρο ψιλοκομμένο
2 πιπεριές χαλαπένιος ψιλοκομμένες
4 φιλέτα μπακαλιάρου
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χυμό από 1 λάιμ
1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου 1 κιλό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με τη ρίγανη, το κύμινο, την κάπαρη, το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, πιπεριές χαλαπένιος ψιλοκομμένες, το χυμό λάιμ και ανακατεύετε καλά . Τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού στο μπολ με τη το μείγμα κάπαρης και αφήστε να μαριναριστεί για 20 λεπτά.
Ζεστάνετε μια σχάρα (τηγάνι) σε δυνατή θερμοκρασία.

Ψήστε τα φιλέτα μπακαλιάρου για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Γαρνίρετε με σπαράγγια.

Προετοιμάστε τα σπαράγγια πλένοντάς τα καλά και κόβουμε το κάτω σκληρό μέρος.
Κόβουμε τα σπαράγγια σε πάχος 4 εκ.

Γεμίστε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα τρόπο μισό με νερό, αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέστε τα σπαράγγια και μειώνουμε την θερμότητα ελαφρώς να σιγοβράσει. Σιγοβράζετε τα σπαράγγια για ακριβώς 2 λεπτά.