Υφεση σήμερα – Χιόνια από Δευτέρα

43

2/1/2015

Νέα κακοκαιρία περιμένουμε στη χώρα από τη Δευτέρα. Μπορεί ο καιρός το Σαββατοκύριακο να παρουσιάσει βελτίωση με άνοδο της θερμοκρασίας ωστόσο από τη Δευτέρα αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας. Με χιονόνερο και κρύο θα γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων.

Πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρες καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές περιμένουμε τη Δευτέρα. Γρήγορη βελτίωση αναμένεται στα δυτικά και βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα εκδηλωθεί στα ηπειρωτικά.

Την Τρίτη, στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα ηπειρωτικά.

Ο καιρός σήμερα:

Βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά ενώ στην Εύβοια τα χιόνια είναι πιθανό να συνεχιστούν σε τοπικό επίπεδο και κυρίως στα ορεινά.

Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά που στην Κεντρική και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι ισχυρός.

Βροχές ή καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες και στο Νότιο Αιγαίο, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και στην Ανατολική Στερεά με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Η θερμοκρασία, σε πολύ χαμηλά επίπεδα, θα κυμανθεί από -18 έως 2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -10 έως 5 στη Βόρεια Ελλάδα, από -8 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -6 έως 9 στην Ήπειρο, από -2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από -3 έως 8 στα ανατολικά ηπειρωτικά, από 0 έως 8 βαθμούς στα νησιά του Βορείου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, από 5 έως 10 στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από 7 έως 13 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Νεφώσεις με ασθενή βροχή ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια, αλλά και προοδευτική βελτίωση του καιρού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και δυτικά δε θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια αλλά και ισχυρό παγετό, περιμένουμε να έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 3 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νερώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως και 6 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθούν από 0 έως και 9 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε αίθριο καιρό και πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά των νομών. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως και 6 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 7 έως και 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε στα βόρεια νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους μέχρι και το απόγευμα. Στα νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως και 6 βαθμούς Κελσίου.