Το αφρόλουτρο που θα σας βοηθήσει να… χάσετε κιλά!

48

18/1/2015

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: υπάρχει τρόπος να χάσετε κιλά χωρίς χωρίς γυμναστική, αλλά με πλήρη χαλάρωση μέσα στην μπανιέρα σας, αρκεί να την έχετε προετοιμάσει για ένα συγκεκριμένο είδος… αφρόλουτρου.

Υπάρχει ένα είδος αλάτων για αφρόλουτρο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην απώλεια περιττού σωματικού βάρους, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τους πόνους στους μυς.

Ο λόγος γίνεται για τα άλατα τύπου “Epsom”. Δείτε με ποιον τρόπο τα άλατα Epsom μπορεί να σας βοηθήσουν στην απώλεια κιλών.

Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αλάτι Epsom στο αφρόλουτρό σας κάθε μέρα. Συνιστάται να ξεκινήσετε με 1 κουταλιά της σούπας και να αυξήσετε σταδιακά την ποσότητα σε 2 ολόκληρες κούπες. Αλλά αν ξεκινήσετε με 2 κούπες από αλάτι Epsom αλάτι στο νερό μπορεί να έχετε κάποιες ελαφρές

παρενέργειες, εναλλαγές της διάθεσης, ευερεθιστότητα και υπερκινητικότητα.

Για να προσθέσετε και άρωμα στο αφρόλουτρο, μπορεί να σκεφτείτε να ρίξετε λίγες σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο.

Ωστόσο, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η προσθήκη ορισμένων άλλων συστατικών, όπως τα έλαια, μειώνει την επίδραση αυτού του αφρόλουτρου.

Όταν προστίθεται στο μεταλλικό νερό, το αλάτι τύπου Epsom θεραπεύει αποτελεσματικά τον πόνο των μυών.

Είναι επίσης γνωστό πως το αλάτι Epsom αποτελεί βασικό συστατικό ενός μπάνιου “αποτοξίνωσης”, καθώς βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.

Για να πάρετε τα μέγιστα οφέλη από αυτό το αφρόλουτρο με Epsom, μπορείτε να προσθέσετε ξύδι ή σόδα στο νερό.

Βεβαιωθείτε ότι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα τέτοιο αφρόλουτρο θα ενυδατωθείτε πολύ καλά, αφού τα άλατα θα “τραβήξουν” πολλά υγρά από το σώμα σας. Αυτός άλλωστε είναι και ο τρόπος αποτοξίνωσης.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αν κάνετε συχνά (3-4 φορές την εβδομάδα) ένα αφρόλουτρο αποτοξίνωσης, όπως αυτό με άλατα Epsom, τότε θα δείτε το ποσοστό λίπους και κατά συνέπεια το σωματικός σας βάρος να μειώνεται σύντομα.