Συναυλίες για το περιβάλλον σε 7 ηπείρους

43

22/1/2015

Συναυλίες Live Earth για το περιβάλλον με αίτημα την ανάληψη δράσης για την κλιματική αλλαγή πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 18 Ιουνίου σε επτά ηπείρους, περιλαμβανομένης της Ανταρκτικής, ανακοίνωσαν ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ και εμπνευστής αυτών των εκδηλώσεων, και ο τραγουδιστής της ποπ Φάρελ Ουίλιαμς.

Επτά συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πόλεις του κόσμου, ανάμεσά τους το Παρίσι και η Νέα Υόρκη, στη μεγαλύτερη διοργάνωση αυτού του είδους μέχρι σήμερα, είπε ο Γκορ.

“Ο στόχος είναι να υπάρξουν δισεκατομμύρια φωνές με ένα μήνυμα, το αίτημα για κλιματική δράση τώρα”, είπε ενώπιον του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός ο Γκορ, ο οποίος το 2007 βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης για την εκστρατεία του ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τον Δεκέμβριο, κατά τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στη Λίμα του Περού, εκπρόσωποι κυβερνήσεων κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία για τη λήψη δεσμευτικών μέτρων μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Το σχέδιο θεωρείται ένα κρίσιμο πρώτο βήμα ενόψει της κρίσιμης διάσκεψης του Παρισιού, τον Δεκέμβριο του 2015, όπου θα επιδιωχθεί η επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας για το κλίμα με παγκόσμια και δεσμευτική ισχύ.

Ο Γκορ είπε ότι η ανάγκη για επείγουσα δράση ενισχύεται από τα αποτελέσματα των ερευνών δύο αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα οποία το 2014 ήταν η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί στα χρονικά.