Σολομός με σπανάκι σε σφολιάτα

20

5/1/2015

Υλικά

2 πακέτα σφολιάτας
600 γρ σολομό
200 γρ σπανάκι, μπορει να ειναι και καταψυγμενο
400 γρ τυρί φέτα, τριμμενο η γκοργκοτζολα
1 σκελίδα σκόρδο
λιγο ανηθο
λιγο μαιδανο
λιγα μανιταρια φρεσκα αν θελουμε
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
λιγο ελαιολαδο
Αλατοπίπερο
για το αλοιμα
1 αυγό

Εκτέλεση

Ξεπαγώστε το σπανάκι, αν ειναι κατεψυγμενο. Σε μια κατσαρόλα βαζουμε το λαδι να ζεσταθει και ριχνουμε το σκορδο, ριχνουμε τα μανιταρια και το σπανακι , ανηθο, μαιδανο και αφηνουμε λιγο να τσιγαριστουν. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αφήστε να κρυώσει.
Ανοιγουμε την μια σφολιατα σε ενα φυλλο ορθογώνιο, βαζουμε επανω το τυρί φέτα, βαζουμε επανω το σπανάκι σχεδον στην μεση , στη συνέχεια, τοποθετήστε επανω το σολομό, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανοιγουμε και το αλλο φυλλο σφολιατας και σκεπαζουμε με το φυλλο σφολιατας, βρεχουμε με λιγο νερο τις ακρες για να κολλησουν τα δυο φυλλα καλα, διπλωνουμε και κανουμε να γινη σαν πακετο, κυταμε έτσι ώστε να είναι τελείως κλειστό, απο ολες τις μεριες για να μην βγουν τα υγρα.
Βουτυρωνουμε ενα πυρεξ βαζουμε μεσα το πακετο μας το αλείφουμε πολυ καλα με το χτυπημένο αυγό.
Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 180 ° C και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.