Παιδιά, έφηβοι, νέοι σε καιρούς φτώχειας και κρίσης: Μία επίκαιρη ημερίδα

35

5/1/2015

Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: «Παιδιά, έφηβοι, νέοι σε καιρούς φτώχειας και κρίσης: Έρευνες, διαπιστώσεις, παρεμβάσεις» πραγματοποιεί το Σάββατο 17 Ιανουαρίου, ώρες 9:30 – 15:00, στο Αμφιθέατρο του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μαρασλή 4, ο Κλάδος Αναπτυξιακής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Ψ.Ε.), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σκοπός της Ημερίδας είναι να δημοσιοποιήσει ερευνητικά δεδομένα, επιστημονικές διαπιστώσεις και παρεμβάσεις που αφορούν την προσαρμογή, την ψυχική υγεία και γενικά την κατάσταση των παιδιών, των εφήβων και των νέων στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης στις οποίες βρίσκεται η ελληνική κοινωνία.
Αναλυτικότερα, οι ομιλίες αναφέρονται στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη ζωή και στα δικαιώματα των παιδιών, στην ανάπτυξη των βρεφών και των παιδιών, καθώς και στην ψυχική υγεία και προσαρμογή των μεταναστών και των Ελλήνων εφήβων. Επίσης, παρουσιάζονται παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των συνθηκών κρίσης μέσα στις σχολικές κοινότητες.
Ομιλητές είναι καταξιωμένοι ειδικοί από τον ακαδημαϊκό χώρο: ο κ. Δημοσθένης Δασκαλάκης, Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Γιάννης Κουγιουμουτζάκης, Καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και Επιστημολογίας της Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, η κ. Φρόσω Μόττη-Στεφανίδη, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η κ. Χρυσή Χατζηχρήστου, Καθηγήτρια Σχολικής Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν. Απαιτείται προεγγραφή μέχρι την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα dev.elpse.gr.

Πηγή: onmed.gr