Μάθε ποια φορέματα σου ταιριάζουν ανάλογα με τον σωματότυπο σου!

17

4/1/2015

Υπάρχουν κάποια φορέματα που τα ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά, τα φοράς δίχως δεύτερη σκέψη και την ώρα που κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέπτη μέσα στο δοκιμαστήριο νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά.

Δεν “στρώνουν” στη μέση, σε στενεύουν στην περιφέρεια, τονίζουν τα λάθος σημεία και γενικά, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα απομυθοποιείς. Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί δεν ταιριάζουν όλα τα ρούχα σε κάθε σωματότυπο.

Όσο κι αν δυσκολεύεσαι να το αποδεχτείς, καλό είναι να το πάρεις απόφαση και να αρχίσεις να επενδύεις σε κομμάτια που κολακεύουν τη σιλουέτα σου.

Είτε, λοιπόν, έχεις σωματότυπο αχλάδι είτε μήλο είτε κλεψύδρα, καλό είναι να βρεις τα κατάλληλα φορέματα που θα τονίζουν τα δυνατά σου σημεία και θα “καμουφλάρουν” τις μικροατέλειες.

1. Σωματότυπος αχλάδι

Η μεσογειακή σιλουέτα είναι η πιο συνηθισμένη στις Ελληνίδες και τα χαρακτηριστικά της είναι η λεπτή μέση και η πιο ανοιχτή περιφέρεια. Ιδανικά φορέματα για τον σωματότυπο αχλάδι είναι εκείνα με κλοσάρισμα, σε Α γραμμή και τα εβαζέ. Διάλεξε, λοιπόν, εκείνα που τονίζουν τη λεπτή σου μέση και ανοίγουν προς τα κάτω.

2. Σωματότυπος μήλο

Θα τον δεις πιο συχνά σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας και τα χαρακτηριστικά του είναι μερικά παραπανίσια κιλά στην περιοχή της κοιλιάς και τα λεπτά πόδια. Άρα, μπορείς να φορέσεις ιδανικά ένα mini φόρεμα για να τονίσεις τα λεπτά σου πόδια, απλώς διάλεξε εκείνα που “διπλώνουν” ή έχουν ντραπάρισμα στο πάνω μέρος. Τα wrap φορέματα έχουν σίγουρα μια θέση στη ντουλάπα σου.

3. Σωματότυπος κλεψύδρα

Η ιδανική σιλουέτα για κάθε γυναίκα, καθώς υπάρχει η απόλυτη ισορροπία στον κορμό και στο κάτω μέρος του σώματος. Οι θηλυκές καμπύλες, λοιπόν, αναδεικνύονται με φορέματα σε στενή γραμμή που αγκαλιάζουν το σώμα.

4. Petite σιλουέτα

Το θέμα στη συγκεκριμένη τουαλέτα είναι να δώσεις όγκο με βολάν, πιέτες, κρόσσια για να φαίνεται πιο θηλυκή και δυναμική. Βέβαια, μπορείς άνετα να φορέσεις και ένα φόρεμα σε ίσια γραμμή, μιας και θα σε κολακεύει πολύ.