Κρέπες με γέμιση λαχανικών

10

4/1/2015

Υλικά

2 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
1 – 2 καρότα τριμμένα
2 πράσα ψιλ/να
μερικά φρ. μανιτάρια ψι/να
1 σκ. σκόρδο στην πρέσα
1,5 κούπα ανθότυρο
1 αυγό
1- 1,5 κούπα πεκορίνο τριμμένο
2/3 της κούπας παρμεζάνα
αλάτι , πιπέρι
1/4 κούπας κρασί λευκό
1 κούπα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τις κρέπες κοιτάμε τις συνταγές πιο πάνω.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον ανθότυρο, το πεκορίνο, τη μισή παρμεζάνα και το αυγό.
Σε τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν. Τα σβήνω με το κρασί σε δυνατή φωτιά και αφήνω να εξατμισθεί και να πήξει η σάλτσα. Βάζω αλάτι ( με μέτρο) και πιπέρι.
Παίρνω την κάθε κρέπα και βάζω αρχικά λίγο από το μείγμα των τυριών και μείγμα από τα λαχανικά μας. Φροντίζω το μείγμα μας να το μοιράσω σε όσες κρέπες θέλουμε.
Διπλώνουμε σε ρολά και τοποθετούμε σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο πυρέξ. Ρίχνουμε επάνω τους την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ψήνουμε στους 190ο για 20 λεπτά περίπου, να ροδίσει η επιφάνεια.