Γεμιστό κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα και μοτσαρέλα

37

10/1/2015

Υλικά:

2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα
170γρ. φέτες μοτσαρέλα
1½ φλιτζάνι κόκκινη σάλτσα (ντομάτας)
4-5 φύλλα φρέσκου βασιλικού
⅔ φλιτζανιού ψίχουλα ψωμιού
¼ φλιτζανιού ξηρό τυρί παρμεζάνα
1 αυγό
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ένα μικρό ταψί.
Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στην μέση, κατά μήκος. Καλύπτουμε την επιφάνεια κοπής με πλαστική μεμβράνη, τοποθετούμε το κομμένα στην μέση στήθη κοτόπουλου και καλύπτουμε από πάνω με άλλο ένα φύλλο πλαστικής μεμβράνης. Τα σφυροκοπούμε σε όλη την επιφάνεια τους. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με ξηρό τυρί παρμεζάνα και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με λίγα φύλλα βασιλικού και την αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο.
Κόβουμε το τυρί μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες και το χωρίζουμε μεταξύ των κομματιών κοτόπουλου (περίπου 2-3 φέτες ανά κομμάτι).
Τυλίγουμε σε ρολό το κοτόπουλο, σφιχτά. Το τυλίγουμε πάνω στα ψίχουλα ψωμιού, στη συνέχεια, στα χτυπημένα αυγά και έπειτα και πάλι στα ψίχουλα ψωμιού.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κόκκινη σάλτσα πάνω από το κάτω μέρος του ταψιού και τοποθετούμε το κοτόπουλο από πάνω.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα πάνω από το κοτόπουλο και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά.