Από τις 4 Φεβρουαρίου το κουπόνι για δωρεάν Διαδίκτυο ή υπολογιστή

44

14/1/2015

Οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος σε οκτώ περιφέρειες της χώρας θα μπορούν από τις 4 Φεβρουαρίου να εξαργυρώσουν το κουπόνι της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» για να αποκτήσουν δωρεάν διαδικτυακή σύνδεση ή φορητό υπολογιστή ή tablet.
Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εκτυπώνουν το κουπόνι από την ιστοσελίδα www.e-inclusion.gr. Εκτυπώνοντας το κουπόνι από την ιστοσελίδα θα επισκέπτονται ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα για να αποκτήσουν: Επιδότηση 12 ευρώ τον μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητή ή σταθερή), ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop (αξίας μέχρι 230 ευρώ), υπηρεσίες υποστήριξης – κατάρτισης σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών κατ’ οίκον (όπως πρόσβαση σε e – mail, internet, e-gov υπηρεσίες) κ.ά
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων οι πολίτες των οκτώ Περιφερειών που καλύπτει το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» – δηλαδή Αν. Μακεδονία – Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι νήσοι, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη – θα μπορουν να λαμβάνουν μεταξύ άλλων επιδότηση 12 ευρώ τον μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης και tablet ή laptop αξίας μέχρι 230 ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι μπορούν να αποκτήσουν:
Συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης, κινητή ή σταθερή, μέχρι 12 ευρώ το μήνα
Ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop αξίας μέχρι 230 ευρώ).
Υπηρεσίες υποστήριξης- κατάρτισης σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών κατ’ οίκον μέχρι 60 ευρώ