Συστάθηκε η συντονιστική επιτροπή για τον Έμπολα

58

5/11/2014

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα όσων συμμετέχουν στην Εθνική Επιτροπή Ιογενών Αιμορραγικών Πυρετών, η οποία συστάθηκε πριν μια εβδομάδα με στόχο την πληρέστερη αντιμετώπιση του ιού Έμπολα.

Επικεφαλής είναι ο υπουργός Υγείας Μ.Βορίδης, ενώ στις αρμοδιότητες της επιτροπής θα είναι η αξιολόγηση ενός πιθανού περιστατικού που σχετίζεται με ιογενείς αιμορραγικούς πυρετούς, όπως αυτός που προκαλείται από τον ιό Έμπολα.

Επίσης θα γνωμοδοτεί και θα αποφασίζει για τη λήψη μέτρων, τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων και την ασφαλή και αποτελεσματική υλοποίησή τους.

Την Επιτροπή αποτελούν ο γενικός γραμματέας Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, η γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου, η γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής, Αθηνά Κύρλεση, η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου και ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου.

Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή θα μπορεί να ζητά τη συμβολή και άλλων ειδικών αν αυτό απαιτηθεί , ενώ τα μέλη της δεν θα αμοίβονται.