Σπαγγέτι με σάλτσα τυριού και καπνιστό σολομό

129

3/11/2014

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια
200-300 γρ. τυριού
200-300 γρ. κρέμα γάλακτος light
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
200-300 γρ. σολομός καπνιστός
Λάδι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Βούτυρο
Μυρωδικά αποξηραμένα
Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και αφού τα σουρώσετε, “κάψτε” τα με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Φτιάξτε τη σάλτσα: Ρίξτε το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο σε ένα κατσαρολάκι με λάδι και διάφορα τριμμένα αποξηραμένα μυρωδικά.

Τσιγαρίστε τα κρεμμυδάκια ελαφρά και αφού χαμηλώσετε τη φωτιά ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Σε πάρα πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύετε συνεχώς ώσπου το μίγμα να γίνει παχύρευστα ομοιόμορφο. Ρίχνετε πιπέρι (αλάτι προαιρετικά) και σβήνετε το μάτι αφήνοντας τη σάλτσα πάνω του.

Κατόπιν ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια. Επίσης κόβετε το σολομό είτε με το χέρι είτε με μαχαίρι σε μικρά -σχετικά- κομμάτια.

Σερβίρετε ως εξής: Είτε ρίχνετε όλη τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύετε να πάει παντού, είτε σερβίρετε τα μακαρόνια και τη σάλτσα από πάνω τους. Κατόπιν βάζετε από πάνω τα κομματάκια του σολομού και γαρνίρετε στην “κορυφή” με το μίγμα από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμυδάκι.