Σινέ- περίπατος για κινηματογραφόφιλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

46

2/11/2014

Το Σινέ Θεσσαλονίκη επιστρέφει δυναμικά και με την βοήθεια του Thessaloniki Walking Tours αφηγείται τις κινηματογραφικές ιστορίες της πόλης σε έναν ειδικό περίπατο για όλους τους κινηματογραφόφιλους!
Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου οι διοργανωτές συνδέουν τους τόπους και μνήμες και ξεδιπλώνουν τα 100 και πλέον χρόνια της κινηματογραφικής Θεσσαλονίκης. Αφηγούμανται τις μικρές και μεγάλες ιστορίες για την πόλη και το σινεμά, ιχνηλατούν την Θεσσαλονίκη των σινεφίλ, των κινηματογραφικών αιθουσών, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και αναζητούν την πόλη όπως αυτή αποτυπώθηκε σε ταινίες.
Στη διαδρομή μας εντοπίζουν τα σημεία και τους χώρους στο ιστορικό κέντρο της πόλης που κατά καιρούς συνδέθηκαν με το σινεμά, τα γεγονότα και τα πρόσωπα του έγραψαν τις δικές τους ιστορίες, προσεγγίζοντας την Θεσσαλονίκη από την οπτική της κινηματογραφικής ιστορίας της.

Σχεδιασμός: Λίνα Μυλωνάκη, Δημοσιογράφος, ιστορικός κινηματογράφου, Δρ. Κινηματογραφικών Σπουδών ΑΠΘ & Γιάννης Γκροσδάνης, δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου

Αφετηρία: Λευκός Πύργος
Ώρα: 11.00 πμ
Συμμετοχή: 10 ευρώ (μαθητικά – φοιτητικά 5 ευρώ)
Κρατήσεις: [email protected] & 2310 810226