Πικάντικα κεφτεδάκια με πιπεριές

85

8\11/2014

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 450γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ⅓ φλιτζανιού θρύμματα ψωμιού
  • 2 μικρές καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
  • από 1 μεγάλη κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί και πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε φέτες
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή σάλτσα τσίλι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας τον κιμά κοτόπουλου, το αυγό, το ψωμί, τις καυτερές πιπεριές, το κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το τσίλι σε σκόνη σε ένα μεγάλο μπολ  μέχρι να ενωθούν καλά.
  2. Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε το μείγμα κιμά σε 2.5 εκατοστών κεφτέδες.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  4. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα τηγανίζουμε μαζί με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, 5 λεπτά. Αν θέλουμε να το κάνουμε πιο καυτερό προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή σάλτσα τσίλι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Επιστρέφουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5-8 λεπτά, μέχρι οι κεφτέδες να ψηθούν.
  6. Τα σερβίρουμε με αρωματικό ρύζι.