Μακαρόνια με 4 τυριά και κοτόπουλο

54

9/11/2014

Υλικά:

  • 500 γρ. ζυμαρικά fusilli bucati Corti ή οποιοδήποτε ζυμαρικό θέλετε, ακόμη και φετουτσίνι, βρασμένα για al dente και στραγγισμένα
  • 9 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 ½ κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • ½ φλιτζάνι μισό γάλα και το άλλο μισό λιωμένο βούτυρο
  • ¾ φλιτζανιού + 6 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί Parmigiano Reggiano
  • ¾ φλιτζανιού + 6 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί Gouda
  • ¾ φλιτζανιού + 6 κουταλιές της σούπας τριμμένο λευκό τυρί τσένταρ
  • 190γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 310γρ. ψημένο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε φέτες ή σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα για επικάλυψη

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψί, τετράγωνο 25×25 εκατοστών. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και τα στραγγίζουμε.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι. Σταδιακά ανακατεύουμε μέσα τον ζωμό. Το αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε μέσα το τυρί μασκαρπόνε, το λευκό τυρί τσένταρ, το γκούντα, την παρμεζάνα και το ½ φλιτζάνι μισό γάλα και το άλλο μισό λιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε όλα τα τυριά να λιώσουν και να αναμειχθούν όλα μαζί ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις λιώσουν όλα τα τυριά εντελώς προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  3. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο μείγμα του κοτόπουλου. Ανακατεύουμε απαλά για να αναμειχθούν καλά. Τα ρίχνουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με τυρί. Ψήνουμε ακάλυπτα για περίπου 15-25 λεπτά ή μέχρι να είναι πολύ ζεστό στο κέντρο.