Ημερίδα με θέμα «Η βία κατά των γυναικών»

22/11/2014

Γνωστός Εκπαιδευτικός Όμιλος, οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η βία κατά των γυναικών», Τρίτη 25 Νοεμβρίου  από τις 10.30 το πρωί, έως τις 15.00 το μεσημέρι, » στην Θεσσαλονίκη.

Η δράση έχει ως στόχο να προσεγγίσει το θέμα της βίας εναντίον των γυναικών, της σοβαρότερης μορφής απαξίωσης της γυναικείας αξιοπρέπειας, υπό το πρίσμα ψυχολογικών, κοινωνιολογικών και νομικών αναλύσεων.

Αποτελεί μια ευκαιρία για ενημέρωση, προβληματισμό και ευαισθητοποίηση, σε ένα πρόβλημα που έχει τις ρίζες του στην εποχή της ανισότητας, της κυριαρχίας των ανδρών επί των γυναικών, που δυστυχώς επιβιώνει και στη σύγχρονη κοινωνία.

Η κακοποίηση συναντάται σε γυναίκες κάθε ηλικίας, εθνικότητας, θρησκευτικών πεποιθήσεων, κοινωνικοοικονομικής διαστρωμάτωσης, ή μορφωτικού επιπέδου, ενώ τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο όχι μόνο να περιγραφεί, αλλά και να αναγνωριστεί ένα περιστατικό, ακόμη και από το ίδιο το θύμα.

Ανάλογα με τη βλάβη που προκαλείται, η βία μπορεί να έχει διάφορες μορφές-σωματική, ψυχολογική, ηθική, σεξουαλική, λεκτική, οικονομική-και εάν δεν διακοπεί μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον ψυχισμό της γυναίκας.

Το ότι κάποια περιστατικά βίας δεν καταγγέλλονται, δεν σημαίνει πως δεν υφίστανται. Όσο το μέγιστο αυτό κοινωνικό ζήτημα συναντά την αδιαφορία, τόσο θα συνεχίζεται ο κύκλος του φαινομένου της κακοποίησης.

Επιμέλεια: Χριστιάνα Μητσικούδη

 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *