ΕΚΑΒ: Ανάγκη για σοβαρές παρεμβάσεις πριν να είναι αργά

25//11/2014

Τι μπορεί να συνέβη άραγε σε τρεις μόλις ώρες -από τη στιγμή της παραίτησης του προέδρου του ΕΚΑΒ το απόγευμα της Δευτέρας 24 Νοεμβρίου- και ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης προέβη σε μια λιτή ανακοίνωση, με την οποία, όπως δήλωνε, δεν αποδέχεται την παραίτησή του, τονίζοντας ότι ο κ. Παπαγιαννίδης θα παραμείνει τελικά στη θέση του;
Είναι μάλλον απλό. Το «ευχαριστώ» του κ. Γιάννη Παπαγιαννίδη προς τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του να τον επιλέξει στη δύσκολη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ, ήταν αρκετό για να κινητοποιηθεί το Μαξίμου και τελικά να μην γίνει αποδεκτή η παραίτησή του.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με το περιβάλλον του κ. Αντώνη Σαμαρά, ενώ είναι λιγότερο γνωστό ίσως, το γεγονός ότι ο Αντιναύαρχος ΠΝ ε.α. είχε αποφασίσει εδώ και καιρό να αποχωρήσει από το τιμόνι του δύσκολου και φθοροποιού Οργανισμού, προκειμένου να πολιτευτεί στις επερχόμενες εκλογές. Επομένως, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, το τραγικό συμβάν της Σάμου -όσο και εάν τον πόνεσε τον κ. Παπαγιαννίδη- ήταν απλά μια αφορμή για να πει το οριστικό αντίο.
Ένα αντίο, ωστόσο, που δεν έγινε αποδεκτό και έτσι ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ θα παραμείνει στη θέση του όσο και εάν τον πληγώνουν αρκετά πράγματα για τα οποία μίλησε στην επιστολή παραίτησής του.
Είναι σκληρές οι διαπιστώσεις και οι αιχμές που άφησε ο κ. Παπαγιαννίδης στην επιστολή παραίτησής του. «Ενώ δεν είχα τη δέουσα συμπαράσταση πλέον άρχισα να εισπράττω τόσο την αμφισβήτηση όσο και τον ωμό διοικητικό παραγκωνισμό από άτομα που πολύ αμφιβάλλω ότι επιθυμούν την ευημερία του Ε.Κ.Α.Β.», σημειώνει με έμφαση στην επιστολή, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει, πρώτα απ’ όλα, την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Ανεξάρτητα πάντως εάν γυρίσει με μισή καρδιά και πάλι στο πόστο του ο κ. Γιάννης Παπαγιαννίδης, το ζήτημα είναι ότι η βόμβα που εκτόξευσε για το ΕΚΑΒ, παραμένει και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά αναφορικά με τη λειτουργία τόσο ευαίσθητων Οργανισμών που σχετίζονται με ζωτικά θέματα δημόσιας υγείας.
Και ήρθε η ώρα, πράγματι, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με τα θέματα αυτά που φέρουν τη σφραγίδα του επείγοντος.
Τι άλλο δηλαδή θα πρέπει να γίνει για να υπάρξει αφύπνιση; Το αίμα του 34χρονου στην Σάμο, εξαιτίας έλλειψης ασθενοφόρου, είναι ακόμη νωπό και τραγικό και αυτό δεν αλλάζει τη δραματική ροή των πραγμάτων.

Η περίθαλψη και η υγεία των πολιτών -η οποία έχει πληγεί βάναυσα στα χρόνια του Μνημονίου- πρέπει να προστατευτεί και να θωρακιστεί, πριν να είναι πολύ αργά και πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Πηγή: Onmed.gr
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *