Βάρδιες χωρίς καν ορούς και γάζες λόγω τραγικών ελλείψεων

23/11/2014

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται το μεγάλο θέμα της έλλειψης σε προσωπικό και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.
Αφορμή αυτήν τη φορά στάθηκε ο πρόσφατος δειγματοληπτικός έλεγχος που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Δείτε ενδεικτικά μερικές μόνο από τις ελλείψεις που καταγράφηκαν:
-Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης υπήρχαν ελλείψεις σε φιαλίδια καλλιεργειών, εξεταστικά και χειρουργικά γάντια μιας χρήσης και αιμοστατικές γάζες χειρουργείου.
-Στο νοσοκομείο Ξάνθης καταγγέλλουν κακής ποιότητας μάσκες νεφελοποίησης και ότι «χρειάζεται να χαλάσεις τέσσερις για να βρεις μία που να κάνει μέτρια νεφελοποίηση».
-Στο νοσοκομείο Έδεσσας οι γιατροί κάνουν λόγο ακόμη και για παροδικές (1-2 ημερών) ελλείψεις σε αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, αντιδιαρροϊκά και άλλα φάρμακα.
-Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου έλειπαν την ίδια ημέρα ταινίες μετρήσεως σακχάρου, γάζες, οροί 100ml, ουροσυλλέκτες, ράμματα δέρματος, συρραπτικά κοιλιάς, πλέγματα για κοίλη, αντιδραστήρια για ηπατίτιδα Β και C, έλεγχο HIV και άλλα.
Πηγή: εφημερίδα «Η Καθημερινή»

 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *