Χάστε κιλά αν θέλετε να μείνετε έγκυος

82

27/10/2014

Η απώλεια βάρους βοηθά τις γυναίκες να συλλάβουν

Η απώλεια μερικών κιλών μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα στην προσπάθειά της να μείνει έγκυος.

Όπως αναφέρει η Daily Mail σε δημοσίευμά της, οι γυναίκες που έχασαν περίπου 5 κιλά κατάφεραν να συλλάβουν δύο εβδομάδες πιο νωρίς από τις υπόλοιπες, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ερευνητές ακόμη και εκείνες που ήταν αδύνατες, ωφελήθηκαν το ίδιο από την απώλεια των κιλών, όπως και εκείνες που είχαν περισσότερα κιλά.

Η ομάδα ερευνητών από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ υποστηρίζουν, ότι τα ευρήματα αυτά δε μπορούσαν απλά να εξηγηθούν από το γεγονός ότι οι υπέρβαρες γυναίκες είχαν ακανόνιστες περιόδους. Αντίθετα, τα ωάριά τους μπορεί να ήταν πιο κακής ποιότητας ή η επένδυση της μήτρας μπορεί να μην ήταν αρκετά ώριμη για να εμφυτευτούν τα γονιμοποιημένα ωάρια εκεί.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια Audrey Gaskins, δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η απώλεια βάρους βοήθησε τις γυναίκες που ήταν ήδη αδύνατες να συλλάβουν. Ωστόσο, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι όσες είχαν βελτίωση, ήταν στα «βαρύτερά τους» σε σχέση με το φυσιολογικό τους βάρος.

Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Αναπαραγωγικής Ιατρικής, που πραγματοποιήθηκε στη Χαβάη.

Η έρευνα υποστηρίζει ότι η πρόσληψη βάρους μπορεί να εμποδίσει την εγκυμοσύνη. Μια μέση γυναίκα που έχει πάρει από 19 κιλά και παραπάνω, χρειάζεται πάνω από τέσσερις μήνες –συνήθως είναι τρεις- για να μείνει έγκυος. Αντίθετα, όσες είναι αδύνατες συλλαμβάνουν πιο γρήγορα.

Η Dr Gaskins ανέλυεσε τα δεδομένα 1.950 γυναικών, ηλικίας 19-40 ετών.