Υγειονομικός τρόμος πάνω από την Αμυγδαλέζα

26

21/10/2014

Πάνω από 500 αστυνομικοί και αλλοδαποί βρέθηκαν θετικοί σε φυματίωση

Πάνω από την Αμυγδαλέζα πλανάται οξύς υγειονομικός φόβος. Περίπου 150 αστυνομικοί που υπηρετούν στο κέντρο κράτησης και περίπου το 20% με 25% των 1.700 αλλοδαπών κρατουμένων φαίνεται πως βρέθηκαν θετικοί στον εργαστηριακό έλεγχο για φυματίωση, μέσω του εμβολίου μαντού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι παραπάνω διαπιστώσεις έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στο αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί σε υπηρεσίες, οι οποίες διαχειρίζονται υποθέσεις μεταναστών, καθώς η κατάσταση σε αστυνομικά κρατητήρια και κέντρα κράτησης μεταναστών συνεχίζει να αποτελεί μια βραδυφλεγή υγειονομική βόμβα.

Ωστόσο, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι καθησυχαστικοί, υποστηρίζοντας ότι ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν κάποιος από τους αστυνομικούς νοσεί και ούτε αν είναι φορέας και πάντως, σημειώνεται ότι μεγάλος αριθμός αστυνομικών και κρατουμένων έχει εμβολιαστεί για το βακτήριο της φυματίωσης, κάτι που μπορεί να δικαιολογεί το θετικό αποτέλεσμα στον έλεγχο μαντού.

Σε ένα πιο συγκεκριμένο παράδειγμα, από την άλλη, πολύ πρόσφατα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δύο κρατούμενη στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων διαπιστώθηκε ότι νοσούν από το βακτήριο της φυματίωσης, ενώ οκτώ αστυνομικοί και έξι ακόμη κρατούμενοι βρέθηκαν θετικοί στον εργαστηριακό έλεγχο μαντού, δηλαδή είναι φορείς του βακτηρίου και πρόκειται να λάβουν εννιάμηνη προληπτική φαρμακευτική αγωγή.