Τέλος στις κατεστραμένες άκρες

83

1/10/2014

Τα σημάδια τα βλέπεις: θαμπάδα, κατεστραμένες άκρες και σπασίματα. Τα μαλλιά σου εκπέμπουν S.O.S… αλλά τι πρέπει να κάνεις ακριβώς γι’αυτό; Καταρχάς άφησε κάτω το σίδερο ισιώματος και το πιστολάκι ενώ καλό είναι να αφήσεις και όλα τα προϊόντα styling. Δες τι μπορείς να κάνεις για να γιατρέψεις τις κατεστραμένες σου άκρες και να τους ξαναδώσεις τη χαμένη τους λάμψη σε χρόνο ρεκόρ.

Μπορεί να χρησιμοποιείς το λάθος σαμπουάν..

Άλλαξε το σαμπουάν σου με ένα σαμπουάν σιλικόνης έτσι ώστε να ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες για ένα ανεπιθύμητο φριζάρισμα. Μετά το λούσιμο καλό είναι να απλώνεις στα μαλλιά σου και ένα προϊόν για επανόρθωση και ενδυνάμωση. Ξεκίνα βάζοντάς το στις ρίζες σου και κάνοντας μασάζ από πάνω προς τα κάτω.

Δεν κάνεις έξυπνο styling..

To πρώτο βήμα για κάθε στέγνωμα ή styling που απαιτεί ζεστό εργαλείο είναι να βάλεις ένα προϊόν που θα προστατεύει τα μαλλιά σου από τη ζέστη. Ένα τέτοιο προϊόν δεν προστατεύει τα μαλλιά σου μόνο από το κάψιμο αλλά κλειδώνει την ενυδάτωση μέσα σε αυτά και λειτουργεί σαν κοντίσιονερ που μένει στα μαλλιά σου και μετά το styling.

Χρειάζεσαι ένα κουρεματάκι..

Οι σπασμένες άκρες είναι σημάδι ότι δυστυχώς πρέπει να πας να κουρευτείς. Οι ειδικοί προτείνουν να πηγαίνεις στο κομμωτήριο τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο για να είσαι σίγουρη ότι δε θα καταστρέφονται ποτέ οι άκρες σου. Πές στον κομμωτή σου να σου τα κόβει στεγνά έτσι ώστε να φαίνεται ακριβώς τι κάνει στα μαλλιά σου και να μπορείς να επέμβεις ανά πάσα στιγμή.

Ξυπνάς με έναν κόμπο στο κεφάλι σου..

Χτενίζεις τα μαλλιά σου και μετά από λίγο βρίσκεις κόμπους σε αυτά όταν περνάς τα δάχτυλά σου από μέσα; Κάνε μία δοκιμή να αλλάξεις τη βούρτσα που χρησιμοποιείς για να τα χτενίσεις. Ίσως φταίει αυτή για τα μπερδεμένα σου μαλλιά. Μην επιμένεις πολύ όταν τα χτενίζεις μετά το μπάνιο γιατί είναι σίγουρο πως όταν είναι βρεγμένα σπάνε πολύ πιο εύκολα. Άφησέ τα να στεγνώσουν λίγο και έπειτα προσπάθησε να τα χτενίσεις με υπομονή και απαλές κινήσεις.

Χαλάρωσε με τις βαφές..

Οι βαφές μπορούν να οδηγήσουν σε κατεστραμένες άκρες. Άφησε λίγο τα μαλλιά σου να ηρεμήσουν για να μειώσεις και την καταστροφή. Διατήρησε φρέσκο το χρώμα τους με ένα σαμπουάν και κοντίσιονερ που είναι ιδανικά για τη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών σου και αποτρέπουν το ξεθώριασμα.