Σειρά βιωματικών σεμιναρίων φιλαναγνωσίας στην κεντρική δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

98

15/10/2014

Μια τριλογία για τη διαφορετικότητα: Ο άλλος, ο ξένος, ο διαφορετικός

Τα θέματα του τρίωρου αυτού βιωματικού σεμιναρίου είναι η μετανάστευση και η ξενιτιά, η παιδική εργασία και τα δικαιώματα του παιδιού, η βία στο σχολείο, η ενσυναίσθηση και η φιλία, η αποδοχή του διαφορετικού, η πολιτισμική συμφιλίωση που διευκολύνει την ένταξη και την αρμονική συμβίωση στην ομάδα, όπως θίγονται στα βιβλία «Θέλω να σας πω την αλήθεια», «Το υπόσχομαι» (υποψήφιο για τα Κρατικά Βραβεία του 2014), «Με λένε Νιλουφέρ» (υποψήφιο για τα Κρατικά Βραβεία το 2012).

Θα επεξεργαστούμε αυτά τα θέματα μέσα από τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, της δημιουργικής γραφής, διαθεματικές εργασίες και παιχνίδια, προφορικές και γραπτές ασκήσεις. Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί θα είναι σε θέση να εργαστούν με τους μαθητές και τις μαθήτριες τους πάνω σε αυτά τα τρία βιβλία ολοκληρωμένα.

Στόχος η απόλαυση της ανάγνωσης στη σχολική τάξη να συνδυαστεί με την ευαισθητοποίηση και τη διαμόρφωση κριτικής συνείδησης στο πλαίσιο μιας εκπαίδευσης που σέβεται την προσωπικότητα, εντάσσει και δεν αποκλείει. Τα σεμινάρια πραγματοποιεί η φιλόλογος και συγγραφέας των βιβλίων Αλεξάνδρα Μητσιάλη.
Τα επόμενα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν:

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, πάντα στις 17:00-20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27).

Η προεγγραφή είναι απαραίτητη και μπορείτε να δηλώσετε ηλεκτρονικά συμμετοχή στο k.vogdanos@thessaloniki.gr
Η προτεραιότητα, για λόγους διαφάνειας, θα καθοριστεί από την ημέρα και ώρα της λήψης του email συμμετοχής.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 2310 374808