Παγκόσμιο συνέδριο για τις Υγιείς Πόλεις σε συνεργασία με τον δήμο Αμαρουσίου

88

20/10/2014

Η βελτίωση της υγείας για όλους και ο περιορισμός των ανισοτήτων στην υγεία, θα βρεθούν στο επίκεντρο του παγκόσμιου συνεδρίου «Υγεία και Πόλη: Αστικό περιβάλλον στον 21ο αιώνα» που ξεκινά στις 22 Οκτωβρίου και οργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (η περιφέρεια της Ευρώπης), φέτος σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και τον Δήμο Αμαρουσίου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στην Αθήνα και θα διαρκέσει 4 ημέρες (22-25 Οκτωβρίου 2014).

Φέτος εορτάζονται τα 25 χρόνια του Κινήματος των Υγιών Πόλεων στην Ευρώπη και παράλληλα σηματοδοτείται η εφαρμογή της νέας ατζέντας του Π.Ο.Υ. «Υγεία 2020» (Health 2020) και των στρατηγικών της στόχων.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Υγιών Πόλεων θα επιδιώξει:

  • να καταδείξει τη σημασία των δράσεων για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας σε τοπικό και σε αστικό επίπεδο
  • να διερευνήσει τον βασικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και τη συμμετοχή της τοπικής ηγεσίας και διακυβέρνησης σε θέματα υγείας
  • να αποκομίσει γνώση από τις καινοτόμες και βέλτιστες πρακτικές όλων των πρωτοβουλιών των Υγιών Πόλεων και των Υγιών Κοινοτήτων από όλες τις περιφέρειες του Π.Ο.Υ.
  • να μοιραστεί οράματα και να ενισχύσει τη δέσμευση για την υγεία και την υψηλή ποιότητα ζωής στις πόλεις.

Το Συνέδριο προσφέρει στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τη μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούν για τις καλές πρακτικές πόλεων από όλο τον κόσμο, και να γνωρίσουν νέες προοπτικές και καινοτόμες ιδέες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στις δικές τους πόλεις.

Επίσης, είναι μια ευκαιρία για πολιτικούς, επαγγελματίες υγείας και ακτιβιστές, προκειμένου να καταρτίσουν σχέδια δράσης για το μέλλον, να ανανεώσουν και να ενισχύσουν την δέσμευσή τους στην υγεία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και το Κίνημα των Υγιών Πόλεων.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες, ομιλίες, παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών, αλλά και «Master Classes» όπου θα συζητηθούν και θα διερευνηθούν σημαντικά θέματα

Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετάσχουν σύνεδροι από 52 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο και ως ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες στους τομείς της δημόσιας υγείας, της χωροταξίας, της κοινωνιολογίας κ.ά., αλλά και ανώτατα στελέχη του Π.Ο.Υ., δήμαρχοι των πόλεων μελών των δικτύων υγιών πόλεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου.