Ο καφές αποτρέπει την γήρανση του δέρματος

74

20/10/2014

Ένα φλιτζάνι καφές το πρωί μόλις ξυπνήσουμε και ένα ακόμη φλιτζάνι μόλις φτάσουμε στο χώρο εργασίας μας είναι ιδανικά για να ξεκινήσουμε σωστά και με ενέργεια την ημέρα μας, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές όπου με υπερηφάνεια έχουμε καυχηθεί σε φίλους για τα πολλαπλά οφέλη του στην υγεία μας.

Ωστόσο, τα οφέλη του δεν σταματάνε μόνο εκεί καθώς ο καφές απ’ ό, τι φαίνεται παίζει σημαντικό ρόλο και στην πολύτιμη ομορφιά μας: περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να αποτρέψουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος, ενώ μερικές έρευνες έδειξαν ακόμη και μια σύνδεση μεταξύ της πρόσληψης καφεΐνης και του μειωμένου κινδύνου για καρκίνο του δέρματος. Τα οφέλη του στην ομορφιά μας είναι:

1.Απομακρύνει τα πρησμένα μάτια: η καφεΐνη λειτουργεί ως σφιγκτήρας για τη μείωση του πρηξίματος και της φλεγμονής.

2.Ελαχιστοποιεί την κυτταρίτιδα… προσωρινά: θα έχετε διαβάσει πιθανώς μαρτυρίες γυναικών όπου δήλωσαν ότι απαλλάχτηκαν από την κυτταρίτιδα για μερικές ώρες με το να τρίψουν καφέ στη περιοχή. Όταν φτάσει το καλοκαίρι λοιπόν και θέλετε να φορέσετε το ολοκαίνουργιο μαγιό που αγοράσατε για να πάτε στη παραλία, τρίψτε καλά την περιοχή της κυτταρίτιδας με το παρακάτω DIY scrub που σας προτείνουμε. Ωστόσο, να επισημάνουμε ότι τα αποτελέσματα της προσωρινής σύσφιξης του δέρματος διαρκούν περίπου τρεις ώρες.

3.Απολεπίζει το ξηρό δέρμα και το κάνει σα «μετάξι»: αν και οι κόκκοι του καφέ μπορούν να είναι ιδιαίτερα σκληροί για να τους χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπό σας, προτιμήστε να φτιάξετε ένα σπιτικό scrub για απολέπιση ή επιλέξτε ένα προϊόν απολέπισης με κύριο συστατικό τους αλεσμένους κόκκους του καφέ.

DIY scrub με καφέ (για την κυτταρίτιδα και για ξηρό δέρμα)

Υλικά που θα χρειαστείτε: 1 φλιτζάνι ζεστούς κόκκους καφέ, μισό φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Οδηγίες: απλώστε εφημερίδες ή μια παλιά πετσέτα στο πάτωμα του μπάνιου σας. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και πασαλείψτε το μείγμα στο δέρμα σας μέχρι να στεγνώσει. Τρίψτε καλά το δέρμα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους αγκώνες, στα πόδια, σε άλλες ξηρές περιοχές (και στη κυτταρίτιδα). Σταματήστε το τρίψιμο και μείνετε με το μείγμα για περίπου δύο λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το μείγμα όσο περισσότερο μπορείτε και μετά μπείτε στο ντους για να ξεπλυθείτε. Εναλλακτικά, μπορείτε να ξεπλυθείτε άμεσα χωρίς να αφαιρέσετε πρώτα το μείγμα, αλλά προτιμήστε να καλύψετε την αποχέτευση με κάποιο πλέγμα για να αποφευχθεί η απόφραξη της διαρροής.

Πηγή: manamia.gr