Η διάσημη χορεύτρια με το αμαξίδιο που εντυπωσιάζει σε κάθε της εμφάνιση!-ΒΙΝΤΕΟ

23

22/10/2014

Η διάσημη χορεύτρια Άλις Σέπαρντ(Alice Sheppard), έγινε γνώστη για τις χορευτικές της ικανότητες με αμαξίδιο αλλά και σε συνδυασμό με βακτηρίες. Διδάχτηκε και τώρα διδάσκει, για το πώς θα μπορούσε ένα άτομο σε αμαξίδιο, να έρθει πιο κοντά με το σώμα του.

Η ίδια δηλώνει ότι δεν την ενδιαφέρουν οι τεχνικές των ικανοτήτων της. Η δουλεία της δίνει έμφαση στην κίνηση, στη δύναμη, στην απλότητα και την ομορφιά. Με ενδιαφέρει να έρθω σε σύγκρουση με τις κοινωνικές και πολιτιστικές νόρμες που υπάρχουν.

920x680

«Οι τέχνες που σχετίζονται με την αναπηρία και το πολιτιστικό κίνημα τους, είναι ίσως λιγότερο γνωστά από ότι το κίνημα για τα ανθρωπινά δικαιώματα. Καλωσορίζω όλες τις πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις στη δουλειά μου, στο έργο μου. Είμαι καλλιτέχνης και πιστεύω ότι η ομορφιά μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μας.»

Βλέποντας κανείς την Άλις, διακρίνει την εσωτερική δύναμη που έχει και πως θέλει η προσπάθεια της να στείλει ένα μήνυμα, ένα θετικό μήνυμα, ότι η αναπηρία μπορεί και είναι μια μορφή τέχνης, εκτός από όλα τα άλλα. Και έτσι ίσως αγκαλιάσει όλος ο κόσμος το αναπηρικό κίνημα, να έρθει πιο κοντά του και να μπορεί να το κατανοήσει πιο εύκολα!

Βογιατζής Ηλίας

Email: iliasvogiatzis@gmail.com