Η απίστευτη ιστορία του μικρού Ντέβον

61

20/10/2014

Ο μικρός Ντέβον Κάροου-Σπερντάτι πάσχει από πιθανόν θανατηφόρες αλλεργίες και δυστυχώς γι “αυτό πρέπει να περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του κλεισμένος σε απομόνωση, στο σπίτι του. Ακόμα και μια μέρα στο σχολείο μπορεί να τον σκοτώσει.

Πως όμως θα μπορούσε να παρακολουθεί τα μαθήματα του όταν δεν μπορεί καν να βγει από το σπίτι του; Την λύση έδωσε ένα ειδικό ρομπότ που πηγαίνει καθημερινά στο σχολείο του Ντέβον αντί για αυτόν και είναι συνδεμένο με τον υπολογιστή στο σπίτι του. Το πρόσωπο του αγοριού εμφανίζεται στους καθηγητές του και στους φίλους του μέσω μιας οθόνης που βρίσκεται πάνω στο ρομπότ ενώ με την βοήθεια μιας κάμερας ο Ντέβον μπορεί να παρακολουθήσει την παράδοση και να συμμετάσχει στο μάθημα. Το ρομπότ έχει το δικό του θρανίο στην τάξη ενώ Ο 7χρονος μπορεί ακόμη και να σηκώσει το χέρι του στις ερωτήσεις των καθηγητών του πατώντας ένα κουμπί που ενεργοποιεί ένα φως πάνω στο ρομπότ.
Η μητέρα του Ντέβον, είπε ότι το ρομπότ είναι η ιδανική λύση για την εξουθενωτική κατάσταση του γιου της. «ο Ντέβον έχει τόσες πολλές αλλεργίες που μια και μόνο μπορεί να αποβεί μοιραία για αυτόν. Όταν ο Ντίλαν, ο μεγαλύτερος γιος μου, φέρνει φίλους του στο σπίτι, θα πρέπει να πλυθούν ολόκληροι σαν να έχουν εκτεθεί σε ακτινοβολία» .

Οι συμμαθητές του  Ντέβον στο σχολείο δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την παρουσία ενός ρομπότ στην τάξη τους. Ίσα ίσα! Μιλούν με τον Ντέβον μέσω του ρομπότ στα διαλείμματα ή ακόμη και όταν περπατούν στους διαδρόμους του σχολείου πριν και μετά το μάθημα.
Μάθετε περισσότερα για τον Ντέβον μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας του στο Facebook..