Επιμελητήριο Κιλκίς: «Παρ” τε μια γεύση από τον τόπο μας»

174

1/10/2014

Έκθεση τοπικών γαστρονομικών προϊόντων και επιχειρήσεων, γευσιγνωσία, επιδείξεις μαγειρικής, πολιτιστικές εκδηλώσεις, παιδικά εργαστήρια και πολλές άλλες εκδηλώσεις και εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Κερνάμε Κιλκίς» που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κιλκίς, 2-5 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να αποτελέσει έναν ξεχωριστό τόπο συνάντησης για τους παραγωγούς, τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες – καταναλωτές που θα αναδείξει τη μοναδικότητα της περιοχής. Στο φεστιβάλ οι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν την επιχείρησή τους στο ευρύ κοινό και να συνάψουν νέες συνεργασίες, ενώ οι καταναλωτές να γνωρίσουν την τοπική γαστρονομική παραγωγή αλλά ταυτόχρονα να ανακαλύψουν και το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν της περιοχής μέσα από μια πληθώρα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Για τέσσερις ολόκληρες μέρες, επισκέπτες από όλη την Ελλάδα μπορούν να ενημερωθούν για νέα προϊόντα, να δοκιμάσουν νέες και παραδοσιακές γεύσεις από το Κιλκίς και φυσικά να διασκεδάσουν σε ένα μοναδικό φεστιβάλ που προβάλλει και αναδεικνύει τις τοπικές επιχειρήσεις.

Το έργο χρηματοδοτείται από το τοπικό πρόγραμμα προσέγγισης Leader του Άξονα 4 στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2014.