Εκπαιδευτική δράση «Φροντίζω τα πουλιά της γειτονιάς μου» στο Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου

122

5/10/2014

Το ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου στο πλαίσιο της εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2014 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων  πρόκειται να υλοποιήσει την εκπαιδευτική δράση «Φροντίζω τα πουλιά της γειτονιάς μου».

Η δράση θα υλοποιηθεί την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014 με τη συμμετοχή των μαθητών της Δ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού και των εκπαιδευτικών τους κ. Δεφίγκου Σταματίας και Νάκη Σμαραγδής.

Στο πρώτο μέρος της εκπαιδευτικής δράσης τα παιδιά θα ενημερωθούν για τα πουλιά που ζουν στην πόλη μας και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να υποστηρίξουν τους φτερωτούς συγκατοίκους μας. Στο δεύτερο μέρος θα γίνει επίδειξη κατασκευής ξύλινων φωλιών και τα παιδιά θα συμμετέχουν στην συναρμολόγησή τους. Επίσης θα επιλέξουν μέσα από μία εκπαιδευτική διαδικασία τις θέσεις τοποθέτησης των φωλιών σε δέντρα μέσα στον κήπο του ΚΠΕ και στο γειτονικό πάρκο. Τέλος οι φωλιές θα τοποθετηθούν με την συνδρομή υπαλλήλου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Η δράση εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών που διοργανώ-νονται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.