Εθελοντικός καθαρισμός του δημοτικού οπωρώνα Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σάββατο

68

30/10/2014

Εθελοντικό καθαρισμό του αστικού οπωρώνα που βρίσκεται απέναντι από το Καυτανζόγλειο στάδιο (δίπλα στο δημοτικό αμπελώνα) διοργανώνει το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014, από τις 10:00 έως τις 13:00, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Κολέγιο Θεσσαλονίκης.

Στη δράση θα συμμετάσχουν περίπου 30 σπουδαστές του πανεπιστημίου Northeastern της Βοστώνης και οι συνοδοί τους, οι οποίοι φιλοξενούνται στο Αμερικάνικο Κολέγιο για ένα εξάμηνο.

Στην επιχείρηση καθαρισμού της περιοχής θα πάρουν μέρος και οι αρμόδιες υπηρεσίες του τμήματος συντήρησης Πρασίνου της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος, παρέχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και τεχνογνωσία.

«Πρόκειται για μία ακόμα συνεργασία του Δήμου με το Αμερικανικό Κολέγιο σε μια εθελοντική δράση και μάλιστα με σπουδαστές που επισκέπτονται την πόλη μας για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα» δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης των Πολιτών, Κωνσταντίνος Ζέρβας και συμπλήρωσε: «είναι πολύ σημαντικό, δημιουργικές ομάδες της πόλης και συλλογικότητες κάθε είδους να προσφέρουν, φροντίζοντας και προστατεύοντας το δημόσιο χώρο και το αστικό περιβάλλον».