Εθελοντική αιμοδοσία και συγκέντρωση φαρμάκων στον δήμο Νεάπολης – Συκεών

142

14/10/2014

Ακόμα και η μικρότερη σταγόνα μπορεί να αλλάξει τη δική μας ζωή, αλλά πολύ περισσότερο να χαρίσει ζωή. Με τη φιλοσοφία αυτή ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προσκαλεί τα παλιά μέλη της μεγάλης οικογένειας των εθελοντών αιμοδοτών κι όσους θέλουν να έρθουν τώρα μαζί μας, να μετάσχουν δυναμικά και στην τακτική φθινοπωρινή εξόρμηση αιμοδοσίας που οργανώνει από τις 18 έως και τις 24 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως αντιβιοτικά και παυσίπονα για παιδιά και ενήλικες, τα οποία θα διατεθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου για την καθημερινή ανακούφιση άπορων, άνεργων και ανασφάλιστων οικογενειών.

Στο πλαίσιο της νέας Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς με σύνθημα «Κάθε σταγόνα είναι ζωή» κάθε ενήλικας πολίτης μπορεί να προσφέρει αίμα, καθώς και να ενταχθεί στα δημοτικά Δίκτυα Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων.

«Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο κερδίζουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη στην εθελοντική προσφορά. Κι εμείς εδώ στον τόπο μας είμαστε πολύ περήφανοι βλέποντας τους δικούς μας εθελοντές αιμοδότες, τους τροφοδότες της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, να είναι παρόντες. Τους ευχαριστούμε γιατί μας διδάσκουν καθημερινά πως όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες που μπορεί ο καθένας μας να αντιμετωπίζει, οι ισχυροί δεσμοί της ανθρωπιάς και της αγάπης είναι αδύνατον να κοπούν», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, προσκαλώντας «όλους τους συμπολίτες μας να πάρουν σήμερα την απόφαση που αναβάλλουν και να θυμούνται πως κάθε σταγόνα είναι ζωή, πολύτιμη όσο τίποτε άλλο».

Για την ομαλή διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα φροντίσει και αυτή τη φορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο, Γ.Παπανικολάου, καθώς και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Η εξόρμηση θα φιλοξενηθεί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία που ακολουθεί.

Το έργο του δήμου ενισχύουν η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι Ιεροί Ναοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών νομού Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, το Κέντρο Εργάνη, η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, τοπικοί φορείς και σύλλογοι.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στην αντίστοιχη εξόρμηση του περασμένου Ιουνίου, συγκεντρώθηκαν 604 μονάδες αίματος, καθώς και 400 τεμάχια 63 διαφορετικών σκευασμάτων φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής (2313 313116, -160)
Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών (2313 313151, -117)