Δωρεάν εξετάσεις για τον διαβήτη στα Ιωάννινα

126

6/10/2014

Τη δυνατότητα δωρεάν εξετάσεων και ενημέρωσης για τον διαβήτη θα έχουν όσοι κάτοικοι το επιθυμούν, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, οι κάτοικοι των Ιωαννίνων σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Η δράση γίνεται στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας που διοργανώνει το Ε.ΚΕ.ΔΙ. για ιατρούς και επαγγελματίες υγείας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, στις 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00, και την Κυριακή, στις 10:00 – 13:00, θα διενεργούνται δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) σε όσους το επιθυμούν, προκειμένου αφενός μεν, να εντοπιστούν άτομα με διαβήτη και να παραπεμφθούν για περαιτέρω ιατρική διερεύνηση, αφετέρου δε, να διαπιστωθεί εάν οι ήδη πάσχοντες είναι καλά ρυθμισμένοι. Οι μετρήσεις θα γίνονται από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με τη λήψη αίματος από το δάκτυλο (μια σταγόνα). Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν σε ειδικό χώρο, στο ξενοδοχείο Du Lac.

«Πρόλαβε το Διαβήτη σου και αν έχεις ήδη, αντιμετώπισέ τον σωστά»
Η προαναφερόμενη δράση καθώς και η επιστημονική ημερίδα εντάσσονται στο πλαίσιο του Πανελληνίου Προγράμματος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης ιατρών και επαγγελματιών υγείας, και του ευρύτερου κοινού γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη, με τίτλο «Πρόλαβε το Διαβήτη σου και αν έχεις ήδη, αντιμετώπισέ τον σωστά» 2014.

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου (16:30 – 21:30) και το Σάββατο 11 Οκτωβρίου (10:00 – 21:30), θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Du Lac η επιστημονική ημερίδα για τους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας, ενώ την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 (10:30 – 15:00), θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για ιατρούς, επαγγελματίες υγείας και το ευρύ κοινό, στον ίδιο χώρο. Και στις δύο εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες που θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για όλα τα νεότερα δεδομένα γύρω από το σακχαρώδη διαβήτη.

Το Πρόγραμμα «Πρόλαβε το Διαβήτη σου και αν έχεις ήδη, αντιμετώπισέ τον σωστά» διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.) και την Ελληνική Ακαδημία Ιατρικής Επιμόρφωσης (Ε.Α.Ι.Ε.), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών (European Academy of Sciences and Arts – E.A.S.A.), το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Υγείας της E.A.S.A. (E.I.H.), τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, τα κατά τόπους Διαβητολογικά Κέντρα και Εξωτερικά Διαβητολογικά Ιατρεία.

Ολόκληρο το Πρόγραμμα διεξάγεται υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) και η επιστημονική Ημερίδα αξιολογείται με δέκα (10) μόρια (CME credits) αμοιβαία αναγνωρίσιμα από την UEMS-EACCME.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή