Δωρεάν εξετάσεις από τους «Γιατρούς του Κόσμου» στην Κάρπαθο

24

22/10/2014

Στην Κάρπαθο θα βρεθούν οι «Γιατροί του Κόσμου» το τριήμερο 23-25 Οκτωβρίου, υλοποιώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρότυπο πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους» με τη συνολική χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» προσφέρει γυναικολογικό, παιδιατρικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες και παιδιά αλλά και σε ευπαθή πληθυσμό με επισκέψεις Κινητών Μονάδων σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Επιπρόσθετα υπάρχει η δυνατότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών και από διαφορετικές ειδικότητες αν το επιτάσσουν οι ανάγκες της εκάστοτε περιοχής.

Οι κινητές μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα στελεχωμένες από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν δωρεάν γυναικολογική κλινική εξέταση, τεστ Παπανικολάου, ψηλάφηση , καρδιογράφημα, οφθαλμολογικό έλεγχο και άλλες εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις, ενώ υπάρχει και δυνατότητα παραπομπής για οφθαλμολογικές επεμβάσεις βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων και κριτηρίων ευαλωτότητας.

Ιδιαίτερη πρόνοια υπάρχει για τα παιδιά με την παροχή παιδιατρικού ελέγχου, παιδικού εμβολιασμού και χορήγησης παιδιατρικής φαρμακευτικής αγωγής.

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» πρόσφερε πέρυσι ιατρικό έλεγχο σε περισσότερα από 9.000 άτομα σε 30 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούνται από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων των κινητών μονάδων των Γιατρών του Κόσμου στην Κάρπαθο όπως διαμορφώθηκε με την υποστήριξη και την σημαντική συνδρομή τοπικών φορέων έχει ως εξής:

Πέμπτη 23/10, Παρασκευή 24/10 & Σάββατο 25/10 στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου.