Αποκάλυψη: Η κρίση διπλασίασε τα φακελάκια στο ΕΣΥ! Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία

169

1/10/2014

Η κρίση κρίση αλλά κάποιοι γιατροί φαίνεται πως συνεχίζουν να θησαυρίζουν στα δημόσια νοσοκομεία στις πλάτες των ασθενών που βρίσκονται στη δυσκολότερη στιγμή της ζωής τους.

 Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι Έλληνες πληρώνουν σχεδόν διπλά από την τσέπη τους σε μαύρο χρήμα στο ΕΣΥ για να εξυπηρετηθούν.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατέγραψε στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς η ΕΛΣΤΑΤ οι ασθενείς στη χώρα μας καταβάλουν πλέον περισσότερα 119 εκατ. ευρώ από την τσέπη τους.
Χαρακτηριστικά, ενώ πριν από τα μνημόνια τα ποσά που δίνονταν από ιδιωτικές δαπάνες ετησίως ήταν 290εκατ. Ευρώ (2008), το 2013 δόθηκαν 409 εκατ. ευρώ.
Και αν κανείς σκεφτεί ότι οι ιδιωτικές δαπάνες στο ΕΣΥ αυξήθηκαν λόγω της εφαρμογής του “5ευρω” ως εισιτήριο για τα εξωτερικά ιατρεία, ο λογαριασμός δε …βγαίνει!
Άλλωστε έρευνα που είχε γίνει από την προηγούμενη ηγεσία είχε δείξει πως το ποσό δεν μπορεί να φθάνει ετησίως σε καμία περίπτωση τα 400 εκατ. καθώς υπολογίζεται ότι τα έσοδα από το εισιτήριο είναι κοντά στα 100 εκατ.
ρεπορτάζΤης Δήμητρας Ευθυμιάδου