Ένα βραχιόλι θα παρακολουθεί τα επίπεδα λειτουργίας του οργανισμού

106

30/10/2014

Μεγάλο άλμα στον τομέα Υγείας κάνει άλλη μια εταιρεία τεχνολογίας η Microsoft, με τη δημιουργία του Microsoft Bandένα έξυπνο βραχιόλι που θα είναι συνδεδεμένο με την υπηρεσία υγείας των smartphones και το οποίο έχει τη δυνατότητα καταγραφής των επιπέδων λειτουργίας ενός ατόμου. Θα καταγράφει δηλαδή πληροφορίες, όπως οι παλμοί της καρδιάς, η κατανάλωση θερμίδων και η ποιότητα του ύπνου του ανθρώπου που το φορά και αλλά και πιο πολύπλοκες καταστάσεις όπως τα επίπεδα άγχους και η έκθεση στον ήλιο (με αισθητήρα μέτρησης ηλιακής ακτινοβολίας).

Το Microsoft Band το οποίο περιέχει 10 ανιχνευτές θα πωλείται στην τιμή των 199 δολαρίων από το ηλεκτρονικό site της Microsoft ενώ, έχει τη δυνατότητα λειτουργίας δύο συνεχόμενων ημερών με μία μόνο φόρτιση.

Συνδυαστικά με το βραχιόλι Microsoft Band, η εταιρεία έφτιαξε και μια πλατφόρμα καταγραφής υγείας, το λεγόμενο Microsoft Health. Ο χρήστης θα μπορεί να την εγκαταστήσει στο Windows Phone, iOS ήAndroid τηλέφωνό του και θα έχει μια καταγραφή της κατάστασης που είναι ο οργανισμός του αναφορικά με την υγεία του και τη εκγύμναση του.

Η Microsoft είναι πεπεισμένη ότι η συγκεκριμένη συσκευή θα αρέσει πολύ στο κοινό ειδικά μέσω των κοινωνικών δικτύων. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της Microsoft τόνισε σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της συσκευής ότι η εταιρεία σχεδιάζει να εισέλθει δυναμικά στο χώρο της Υγείας με την κατασκευή κι άλλων τέτοιων φορητών συσκευών.