Στ. Καλαθάς: Διήμερο συναισθηματικής διαλεκτικής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

129

24/9/2014

Μια ιδιαίτερη ευκαιρία θα έχουν οι φίλοι της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν το σεμινάριο «Συναισθηματικής Διαλεκτικής» από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Στέλιο Καλαθά, στις 4 και 5 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η επιτυχία των προηγούμενων κύκλων του σεμιναρίου και το ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει στο κοινό, φέρνει το γνωστό ηθοποιό για τρίτη χρονιά στη Θεσσαλονίκη για να διδάξει την συγκεκριμένη μέθοδο. Με νέες ασκήσεις από το πρόσφατο ταξίδι του στην Αμερική συνεχίζει και εμπλουτίζει τις συναντήσεις του με τους παλιούς φίλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν και νέες ομάδες όπου οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις Βασικές Αρχές της Συναισθηματικής Διαλεκτικής και θα μάθουν να ρίχνουν φως στα συναισθήματα και να εκφράζονται αποτελεσματικά. Πρόκειται για την μέθοδο υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης, που ο Στέλιος Καλαθάς διδάσκει εδώ και έντεκα χρόνια με απόλυτη επιτυχία στην Αθήνα, αλλά και σε περισσότερους από 20 Δήμους, Συλλόγους και ομάδες, σε Ελλάδα και Κύπρο, την τελευταία τριετία. Το 2012 βραβεύτηκε με ΒΡΑΒΕΙΟ UNESCO για την μέθοδο. Αναγνωρίζοντας καλύτερα τα συναισθήματα μας, γνωρίζουμε πιο βαθιά τον ίδιο τον εαυτό μας…..ενισχύοντας την αγάπη μας γι” αυτόν και την αυτοπεποίθησή μας!!! ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟ και

ΣΩΣΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ!!!

Η «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ», είναι μια βιωματική μέθοδος που αναδεικνύει τη δυναμική των συναισθημάτων μέσα από λόγο-διάλογο, ανακαλύπτοντας τη «θερμή» και ουσιαστική επικοινωνία, μέσα από την αλληλεπίδραση των 5 αισθήσεων.
Στο μάθημα διδάσκονται:
Ασκήσεις ενδυνάμωσης προσωπικότητας και αυτοπεποίθησης -Υποκριτική – Στοιχεία Αυτοσχεδιασμού – Γλώσσα Σώματος – Σωστή Επικοινωνία -Σκηνική Παρουσία – Ορθοφωνία – Θεατρικό ΠΑΙΧΝΙΔΙ – Διαχείριση Συναισθημάτων – Διαμόρφωση προσωπικής εικόνας

Η μέθοδος αυτή δεν απευθύνεται μόνο σε μελλοντικούς ηθοποιούς, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να βιώσουν τη μαγεία των ρόλων και της εσωτερικής αναζήτησης και ανάπτυξης.

Στο τέλος του σεμιναρίου δίνεται Βεβαίωση παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Συνδιοργανωτής: Θέατρο Ταξίδι Ονείρου.