Πρόγραμμα εκμάθησης Γερμανικής γλώσσας για αρχάριους άνεργους και φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

11/9/2014

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης και με την ευγενική δωρεά-χορηγία των διδασκάλων της Γερμανικής Γλώσσας, κ.κ. Κωστόπουλο Γεώργιο, Lupini Peter και Μπιλιώνη Ιωάννη, προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης της Γερμανικής Γλώσσας, διάρκειας 50 ωρών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους νέους και νέες, καθώς και σε φοιτητές που διαμένουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης και επιθυμούν, αφού μάθουν τα απαραίτητα Γερμανικά, να αναζητήσουν μια θέση εργασίας ή να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία.

Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα αρχαρίων 25 ατόμων το καθένα, όπου θα διδαχθεί και τεχνική ορολογία, σύμφωνα με τις ανάγκες των σπουδαστών. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου 2014 και τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από 18:00 έως 20:30 στο 41ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Ικτίνου 5.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά από Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 έως και Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 09:00 μέχρι τις 14:00 στο e-mail: p.bernardi@thessaloniki.gr ή θα κατατίθονται αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης, Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους 57. Ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων θα είναι ο εξής: Μοναδικό κριτήριο επιλογής των μαθητών, αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων e-mail και αιτήσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, έχουν άνεργοι (με ενημερωμένη κάρτα ανεργίας) και φοιτητές (με έγκυρο φοιτητικού πάσο ή βεβαίωση της Σχολής), που είναι δημότες ή διαμένουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Κάθε ενδιαφερόμενος, πριν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και έχει δικαίωμα να απουσιάσει το μέγιστο σε δύο μαθήματα. Σε κάθε σπουδαστή που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *