Ποιο είναι το σωστό χρώμα μανό για τα νύχια σας;

76

20/9/2014

Το σωστό χρώμα μανό μπορεί να καλυτερεύσει αισθητά την εμφάνισή μας, αλλά και ορισμένες αποχρώσεις βερνικιού νυχιών μπορούν να ενισχύσουν ουσιαστικά το τόνο του δέρματος μας. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες αποχρώσεις που είναι δυνατό να μην κολακεύουν καθόλου το χρώμα του δέρματός μας. Εδώ υπάρχουν μερικά διαφορετικά χρώματα που θα μπορούσαμε να διαλέξουμε ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας μας.

Ανοιχτόχρωμα δέρματα

Ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα για τις γυναίκες με λευκή επιδερμίδα είναι ότι μπορούν να φορέσουν κάποιους τόνους μανό που άλλες γυναίκες καλύτερα να μην σκεφτούν καθόλου να χρησιμοποιήσουν. Μερικά από τα διάφορα βερνίκια νυχιών που είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν είναι το κόκκινο, οι μεσαίες-φωτεινές αποχρώσεις του μοβ και το έντονο ροζ. Κάθε ένα από αυτά θα είναι πολύ κομψό με τον τόνο του συγκεκριμένου δέρματος. Κάποιες αποχρώσεις που οι γυναίκες με τέτοια επιδερμίδα πρέπει να αποφεύγουν είναι το σκούρο μπλε, το χρυσό, το πράσινο και το κίτρινο.

Μεσαία απόχρωση δέρματος

Εάν η επιδερμίδα είναι μέτρια, η καλύτερη επιλογή είναι τα πολύ φωτεινά, ζωντανά χρώματα. Επίσης, οι γυναίκες με τέτοια επιδερμίδα, είναι καλό να δοκιμάσουν γυαλιστικά νυχιών που έχουν μεταλλική όψη. Η αιτία είναι ότι οι συγκεκριμένες αποχρώσεις θα βοηθήσουν το δέρμα σας να δείχνει πιο μαυρισμένο απ’ ότι είναι πραγματικά. Μερικές από τις αποχρώσεις που ήταν καλύτερο να επιλέξουν περιλαμβάνουν: φωτεινές αποχρώσεις του ροζ, μπλεκαι πορτοκαλί και μεταλλικές αποχρώσεις του γαλάζιου και του αργυρού. Τα χρώματα που πρέπει να αποφύγετε, εκτός αν επιθυμείτε να φαίνεστε πιο χλωμή είναι το κόκκινο, το μπλε και το σκούρο μοβ.

Μαυρισμένη επιδερμίδα

Οι γυναίκες με μαυρισμένο δέρμα μπορούν να αναδείξουν τα περισσότερα χρώματα μανό. Για να τονίσουν περισσότερο το μαύρισμα του δέρματος, μπορούν εύκολα να τραβήξουν το φως με αποχρώσεις του ροζ, μοβ και μπλε. Φωτεινές αποχρώσεις του ροζ και μπλε επίσης δείχνουν πολύ ωραία. Οι γυναίκες με τη συγκεκριμένη επιδερμίδα μπορούν να φορέσουν και ανοικτό καφέ και καφέ-σοκολατί αποχρώσεις. Το χρώμα που θα πραγματικά πρέπει να αποφευχθεί, σε γυναίκες με μαυρισμένη επιδερμίδα είναι το χρυσό, καθώς αναμειγνύεται πάρα πολύ με τον συγκεκριμένο τόνο δέρματος.

Σκούρα επιδερμίδα

Η πολύ σκούρα επιδερμίδα αναδεικνύεται πολύ καλά με γυαλιστικά νυχιών που είναι αρκετά σκοτεινά. Μαρόν, σκούρο πράσινοκαι κόκκινο είναι οι καλύτερες επιλογές. Ένα καφέ-σοκολατί που δεν είναι πολύ σκούρο μπορεί επίσης να δείχνει πολύ ωραία. Οι γυναίκες με τέτοια επιδερμίδα, καλό θα είναι να αποφύγουν τα χρώματα που είναι πολύ φωτεινά, αλλά και αποχρώσεις του λευκούασημί και πορτοκαλί.

Η επιλογή του σωστού βερνικιού νυχιών ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας μας, δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να δούμε τι μοιάζει καλύτερο σε εμάς. Ο τρόπος για να το ανακαλύψουμε είναι ναπειραματιστούμε, βάφοντας τα νύχια με διαφορετικές αποχρώσεις. Για να πάρουμε μια καλή ιδέα, του τι μπορεί να φαίνεται καλό ή κακό πάνω μας, μπορούμε να κρατήσουμε το μπουκάλι με το μανό στο δέρμα μας όταν το διαλέγουμε.