Πέννες φούρνου με χοιρινό φιλέτο, λαχανικά και σάλτσα μουστάρδας

20

18/9/2014

Υλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 300 γρ. χοιρινό φιλέτο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 κολοκυθάκια (400g)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 100 γρ. τυρί τριμμένο ένταμ
  • 1 ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος
  • 5 κουταλιές της σούπας Hellmann’s Μουστάρδα Απαλή
  • ½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι ή ρίγανη, ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί ξηρό, 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη, Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
  • Προαιρετικά: Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον καπνιστό χοιρινό ή ψιλοκομμένες φέτες μπέικον μαζί με λίγο μέλι.

Εκτέλεση

  1. 1- Βράζετε τις πένες και αφού βράσουν σουρώστε τις και κρατήστε τις στην άκρη.
  2. 2- Σε ένα τηγάνι ρίξτε την μαργαρίνη, το χοιρινό φιλέτο και το αλατοπίπερο.
  3. 3- Σωτάρετε το χοιρινό φιλέτο και σβήστε το με το κρασί.
  4. 4- Όταν μαγειρευτεί το χοιρινό φιλέτο το κρατάμε στην άρκη.
  5. 5- Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τις βρασμένες πέννες, το χοιρινό φιλέτο, την ψιλοκομμένη πιπεριά και το κρεμμύδι, καθώς επίσης την τριμμένη παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα.
  6. 6- Προσθέστε το ανάλογο αλατοπίπερο και μυρωδικά.
  7. 7- Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.