«Μεγαλώνουμε με Υγεία»

58

25/9/2014

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στο «Navarino Challenge 2014»

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, συνεχίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις δράσεις της ενημερωτικής εκστρατείας«ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ», συμμετείχε στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση «Navarino Challenge 2014», που πραγματοποιήθηκε στις 19-21 Σεπτεμβρίου.

Με τη στήριξη του κορυφαίου Ελληνοαμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου Dean Karnazes, που ήταν και φέτος ο πρεσβευτής της διοργάνωσης, στόχος ήταν αναδειχθεί ένα σημαντικό μήνυμα: Η υιοθέτηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας υγιεινών συμπεριφορών, όπως ο εμβολιασμός για την πρόληψη νοσημάτων, η τακτική άσκηση, η αποχή από το κάπνισμα, η ισορροπημένη διατροφή, και οι κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας στη ζωή μας.

Η πρωτοβουλία αυτή έδωσε την ευκαιρία στο κοινό της Καλαμάτας, της Costa Navarino αλλά και τους δρομείς που συμμετείχαν στις διαδρομές του «Navarino Challenge 2014» να κάνουν δωρεάν σπιρομετρήσεις από ειδικούς Πνευμονολόγους και να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής καθώς μεγαλώνουν.

Ο κ. Μιχάλης Τουμπής, Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για τη σημασία της πρόληψης, συμμετέχοντας σε ένα αθλητικό γεγονός που συνδέεται άμεσα με τις έννοιες της υγείας, της άθλησης αλλά και της ανθρώπινης θέλησης,. Καθώς μεγαλώνουμε, το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασθενεί και αυξάνεται ο κίνδυνος προσβολής από σοβαρά νοσήματα. Υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής και προστατεύοντας τον οργανισμό μας από λοιμώδη νοσήματα μέσω του εμβολιασμού, μπορούμε να διασφαλίσουμε όσο γίνεται περισσότερο την υγεία μας και να προσθέσουμε χρόνια αλλά και καλύτερη ποιότητα στη ζωή μας».