Η δημιουργική επιχειρηματικότητα έφερε 50 νέους από 42 χώρες στη Θεσσαλονίκη

320

27/9/2014

Πενήντα νέοι από 42 χώρες της Ευρω-μεσογειακής συνεργασίας, με διαφορετικές κουλτούρες, ιδέες κι αντιλήψεις, θα αναζητήσουν κοινά σημεία σε θέματα επιχειρηματικότητας, στη διάρκεια του “ραντεβού” που έχουν δώσει αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Οι νέοι, ηλικίας από 18 έως 35 ετών, θα βρίσκονται στην πόλη έως την Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του συνεδρίου “Δημιουργική Επιχειρηματικότητα, Ενεργός Πολίτης”, που διοργανώνει το Ευρωμεσογειακό Ίδρυμα Άννα Λιντ (Anna Lindh) σε συνεργασία με τη “Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014”.

“Η Θεσσαλονίκη είναι μια ανοιχτή πόλη που προσπαθεί να προβάλει τη συνεργασία και τον διάλογο. Ήταν το κατάλληλο μέρος για να γίνει αυτό το συνέδριο. Έχουμε νέους από διάφορες χώρες, με διαφορετικές ιδέες και κουλτούρες, όπως η Παλαιστίνη και το Ισραήλ” δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σήμερα, στο δημαρχιακό μέγαρο, ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Άννα Λιντ, Άντριου Κλάρετ (Andreu Claret).

“Συνεχίζουμε με πολλά γεγονότα στο πλαίσιο του Θεσσαλονίκη: 2014. Δεχόμαστε αυτό το διάστημα στην πόλη το Ίδρυμα Άννα Λιντ, που προάγει τον διάλογο στη νεολαία” πρόσθεσε η Μαρία Δατσέρη, υπεύθυνη του προγράμματος και εκπρόσωπος του “Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014”.

“Μέσα από μια διαδραστική διαδικασία και με σεμινάρια σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη και στη συνέχεια, επιστρέφοντας στις πατρίδες τους να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους” ανέφερε ο πρόεδρος της ΜΚΟ “Ενωμένες Κοινωνίες Βαλκανίων” Άρης Παράσχου.

Οι νέοι, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα παρακολουθήσουν σεμινάρια μέσα σε μουσεία, όπως είναι το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Φωτογραφίας, ενώ θα επισκεφτούν την Άνω Πόλη και τα Λαδάδικα.