Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Άνω Πόλη

122

18/9/2014

Τις εγκαταστάσεις του νέου Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) εγκαινίασε, χθες Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου  ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στο νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Θεοφίλου 25 (Άνω Πόλη) όπου στεγάζεται και η 3η Δημοτική Κοινότητα.
Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του αρμόδιου για θέματα λειτουργίας των Κ.Ε.Π, Αντιδημάρχου Κινητοποίησης της Κοινωνίας Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού, Κωνσταντίνου Ζέρβα, παραβρέθηκαν επίσης ο Εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου, Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, η πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, Ελισάβετ Καλαϊτζίδου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τη σπουδαιότητα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχουν, επισήμανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στο σύντομο χαιρετισμό του και πρόσθεσε: “το έκτο κατά σειρά Κ.Ε.Π του Δήμου, βρίσκεται ήδη στη διάθεση των κατοίκων της περιοχής της 3ης Δημοτικής Κοινότητας και μας κάνει υπερήφανους, τόσο για την αισθητική του χώρου στο οποίο στεγάζεται ,όσο και για την ποιότητα των εργαζομένων”.

Σε σχετικό μήνυμα που απέστειλε για τα εγκαίνια ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: “Το νέο Κ.Ε.Π. που εγκαινιάζεται σήμερα στην Άνω Πόλη καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην ορθή γεωγραφική κατανομή ανά δημοτική κοινότητα των Κ.Ε.Π. στη Θεσσαλονίκη. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της περιοχής έχουν πλέον πρόσβαση σε ένα καινούργιο Κέντρο Εξυπηρέτησης, επάξια στελεχωμένο”.

Ευχαριστώντας το Δήμαρχο για την άψογη συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο μήνυμά του ο Υπουργός προσθέτει: “Εντός του Οκτωβρίου, θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος πολίτης να υποβάλει στα Κ.Ε.Π. ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση σύνταξης ΙΚΑ και να πληροφορείται για την πορεία εξέλιξης της αίτησης του, ενώ σύντομα τα Κ.Ε.Π. θα χορηγούν το σύνολο των βεβαιώσεων του ΟΑΕΔ”.

Στον καταξιωμένο θεσμό των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών αναφέρθηκε επίσης και ο Σταύρος Καλαφάτης, επισημαίνοντας ότι οι υπηρεσίες αυτές εκσυχρονίζονται διαρκώς και οι πολίτες πλέον έχουν την δυνατότητα της άμεσης εξυπηρέτησης.
Τη συνεργασία των εργαζομένων με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στους χώρους του νέου Κ.Ε.Π, χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση, υπογράμμισε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης των Κ.Ε.Π του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Μένος, τονίζοντας ότι οι υπάλληλοι που στελεχώνουν τα Κ.Ε.Π είναι έμπειροι και εγγυώνται την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ η προσβασιμότητα του χώρου για ΑμεΑ θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Άνω Πόλης, μαζί με όλα τα Κ.Ε.Π της χώρας, συνδέονται πλέον on-line με βάσεις δεδομένων της Δημόσιας Διοίκησης. Αυτό επιτρέπει την έκδοση πιστοποιητικών και άλλων εγγράφων εύκολα και γρήγορα. Τους τελευταίους πέντε μήνες, περισσότερες από 1.000.000 υποθέσεις πολιτών διεκπεραιώθηκαν άμεσα από τα Κ.Ε.Π.

Το Κ.Ε.Π της 3ης Δημοτικής Κοινότητας ξεκινά αύριο, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2015 τη λειτουργία του, στις ακόλουθες ημέρες και ώρες:
• Δευτέρα – Παρασκευή: 08.00 έως 20.00
• Σάββατο: 08.00 έως 14.00.