Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από γιατρούς της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας

153

29/9/2014

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις του κοινού για την Περιφερική Αρτηριακή (ΠΑΝ) και Θρομβοεμβολική Νόσο (ΦΘΝ) καθώς και για τις Φλεβικές Παθήσεις θα πραγματοποιήσουν εξειδικευμένοι μέλη της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας, την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014 από τις 16:30 μέχρι τις 20:30 σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου.

Οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιούνται με την συνεργασία της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Λάρισας, με την αιγίδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο Συμποσίου που οργανώνει η Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις συγκεκριμένες ασθένειες, η διάγνωση των οποίων πολλές φορές είναι δύσκολη εξαιτίας της άγνοιας και της έλλειψης συγκεκριμένων συμπτωμάτων.

Ο παρακλινικός έλεγχος που γίνεται αποσκοπεί στην εξέταση του ασθενούς, την εκτίμηση της βαρύτητας της βλάβης και της προκαλούμενης αιμοδυναμικής διαταραχής με τη βοήθεια αναίμακτων μεθόδων (Doppler) ή και με τη βοήθεια απεικονιστικών μεθόδων (Triplex), όποτε είναι εφικτό, προκειμένου να καθοριστεί η θεραπευτική τακτική.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης