Δράσεις από κοινού σχεδιάζουν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ΚΘΒΕ

91

25/9/2014

Μνημόνιο συνεργασίας για την υλοποίηση μιας σειράς κοινών δράσεων στον τομέα του πολιτισμού πρόκειται να υπογράψουν σύντομα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Στη συμφωνία κατέληξαν οι διοικήσεις των δύο φορέων, με γνώμονα τον κοινό στόχο για εξωστρέφεια και αμεσότερη προσέγγισή με την κοινωνία.

Σε συνάντηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέα Ζαπράνη και του αναπληρωτή πρύτανη Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, με την πρόεδρο του ΚΘΒΕ Μένη Λυσαρίδου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιάννη Βούρο, αναγνωρίστηκε η ανάγκη και οι δυνατότητες του ιδρύματος να συμβάλει στο έργο και τις δράσεις του ΚΘΒΕ, ιδιαίτερα στους τομείς του Πολιτισμού και της Τεχνολογίας, μέσω του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και η από κοινού συμμετοχή των δύο φορέων στην υπό ίδρυση Ακαδημία Αρχαίου Δράματος.

Συζητήθηκαν ακόμη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η παροχή έκπτωσης στους φοιτητές του Πανεπιστημίου που επιθυμούν να παρακολουθούν παραστάσεις του ΚΘΒΕ, μέσω της κάρτας του φοιτητή, η οποία θα αναγνωρίζεται από τις συσκευές ελέγχου εισόδου του Θεάτρου, η δημιουργία Θεατρικού Αναλογίου για φοιτητές και η δυνατότητα πρακτικής άσκησης φοιτητών στο Θέατρο.