Διημερίδα για τον καρκίνο στο Μακεδονίας Παλάς

163

19/9/2014

Την Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ερεύνης του Καρκίνου και το Ιατρείο Πόνουτης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο», Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Καρκινικός πόνος και ιατρείο πόνου».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, από την Παρασκευή ώρα 17.00 έως το Σάββατο ώρα 16.30.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να παρουσιάσει την δραστηριότητα του Οργανωμένου Ιατρείου Πόνου στους ασθενείς με Καρκίνο διάφορων τύπων και επιπλέον να ενημερώσει μια ευρύτερη ομάδα εμπλεκομένων προσώπων που ασχολούνται με τους ασθενείς αυτούς. Ο Καρκινικός Πόνος συνοδεύει και ταλαιπωρεί το μεγαλύτερο μέρος των ασθενών σε όλα σχεδόν τα στάδια της νόσου, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους.

Η λειτουργία του Ιατρείου Πόνου του Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» που ξεκίνησε το 1976, με την εθελοντική προσφορά του καθηγητού Αναισθησιολογίας κου Σπύρου Μακρή και ήταν η πρώτη οργανωμένη μονάδα στην Β. Ελλάδα, έχει καταγράψει στο ενεργητικό του την αντιμετώπιση μεγάλου αριθμού ασθενών ,ιδίως τα τελευταία χρόνια.

Το Επιστημονικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις, ομιλίες και συζητήσεις πάνω στα θέματα αυτά από Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και μαρτυρίες ασθενών καθώς και συγγενών τους. Ιδιαίτερη είναι η συμμετοχή Επιστημόνων που ασχολήθηκαν ενεργά με το ζήτημα της αρωγής των καρκινικών ασθενών και δημιούργησαν τις πρώτες δομές στον Ελλαδικό χώρο.