«Γραφείο Εργασίας» από το Δήμο Θεσσαλονίκης

3

13/9/2014

«Γραφείο Εργασίας» σχεδιάζει να δημιουργήσει μέσα στο χώρο του νέου δημαρχιακού μεγάρου η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ως μια πρώτη προσέγγιση στο πρόβλημα της ανεργίας.

Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία που θα απευθύνεται στους ανέργους που επιθυμούν να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην ΑΓΟΡΑ εργασίας, σε εργαζομένους που θέλουν μια αλλαγή στην εργασία τους, σε νέους που ζητούν έγκυρη πληροφόρηση αλλά και στους επιχειρηματίες που αναζητούν προσωπικό ή ενημέρωση για προγράμματα επιδότησης εργασίας, επιμόρφωσης προσωπικού κτλ.

Το «Γραφείο Εργασίας», το οποίο θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, σε ισόγειο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση του κοινού.

Αρχικά θα ενταχθεί στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης του Επιχειρηματία, ενώ στη συνέχεια με σχετική εισήγηση για τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας θα αποτελέσει νέο τμήμα της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης του Επιχειρηματία, επειδή το αντικείμενο που θα διαχειρίζεται έχει άμεση σχέση και συνάφεια με την επιχειρηματικότητα και απασχόληση.

Το γραφείο σε πρώτη φάση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα στελεχωθεί από δύο υπαλλήλους του Δήμου, που θα εκπαιδευτούν από στελέχη του ΙΝΕ, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις εξειδικευμένες ανάγκες καθώς και από δύο στελέχη του Ινστιτούτου που θα αμείβονται από χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Το ωράριο λειτουργίας του θα ακολουθεί το νόμιμο ωράριο των υπηρεσιών του Δήμου. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η συνεργασία με το ΙΝΕ θα λήξει με το πέρας του χρηματοδοτούμενου προγράμματος στις 31/12/2015 και η περαιτέρω λειτουργία του θα συνεχιστεί από τον κεντρικό Δήμο.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *