Γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα απο λαχανικά

17

20/9/2014

Υλικά

500 γρ γαρίδες μεσαίες ή μεγάλες καθαρισμένες

1 κλωνάρι σέλερι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια

1 καρότο σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 1/2 ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε κατσαρολάκι με μια κουταλιά ελιόλαδο τα λαχανικά για 3-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και φέρνουμε μερικές βόλτες ακόμη τα λαχανικά μας.
Ρίχνουμε το γάλα και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.  Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε την σάλτσα για 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε που και που την σάλτσα μας για να μην κολλήσει το αλεύρι στον πάτο.
Αν έχουμε μπλέντερ σε ράβδο χειρός λιώνουμε τα λαχανικά στην σάλτσα, διαφορετικά την αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία της και την περνάμε από το μούλτι. Ξαναβάζουμε την σάλτσα στο κατσαρολάκι, αφού έχουμε καθαρίσει από τα κελύφη και έχουμε πλύνει τις γαρίδες, τις προσθέτουμε και αυτές και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε μπόλικο νερό και λίγο αλατάκι για όσο χρόνο αναφέρουν στην συσκευασία τους.

Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο δυόσμο για διακόσμηση…