Έρχεται το 1o φεστιβάλ «Τεχνότοπος» για τις τέχνες και το παιδί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

137

24/9/2014

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των καλλιτεχνικών και παιδαγωγικών ομάδων της πόλης, στο κάλεσμα της Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 για συμμετοχή στον «Τεχνότοπο», το 1ο εκθεσιακό φεστιβάλ για τις τέχνες και το παιδί.

Ο «Τεχνότοπος», που σχεδιάστηκε από την καλλιτεχνική παιδαγωγική ομάδα «Σχεδία στην Πόλη», πραγματοποιείται στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014 από τις 11:00 μέχρι τις 21:00 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερες από 45 δημιουργικές ομάδες της πόλης, οι οποίες ασχολούνται με το παιδί και τον ελεύθερό του χρόνο.

Στο 1ο εκθεσιακό φεστιβάλ για τις τέχνες και το παιδί που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, νέοι επαγγελματίες που ασχολούνται με το παιδί και έχουν δημιουργήσει καλλιτεχνικές ομάδες, εργαστήρια, θιάσους και θεατρικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν, για πρώτη φορά συντονισμένα, τη δραστηριότητά τους στο κοινό της πόλης.

Στόχοι του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της καινοτομίας και της δημιουργικής επιχειρηματικότητας που σχετίζεται με τα παιδιά και τις τέχνες, η δικτύωση των επαγγελματιών και η παρουσίαση του έργου τους στο κοινό της πόλης, η προώθηση νέων συνεργασιών και η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών.

Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν περισσότερους από 45 φορείς της πόλης και θα απολαύσουν παραμύθια, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, δρώμενα, παραστάσεις και πρωτότυπες ιδέες για τη δημιουργική έκφραση των παιδιών.
To φεστιβάλ απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά καθώς και σε υπεύθυνους φορέων και διοργανωτές εκδηλώσεων που αναζητούν νέες ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.