Ένας χρόνος λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου στην περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης

150

30/9/2014

Με αφορμή τον ένα χρόνο από την έναρξη της επίσημης λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου μας καλεί την Τετάρτη 1/10/2014 στο χώρο της, στη Βενιζέλου 70 από τις 15:00 ως τις 21:00

για να γνωριστούμε και να διασκεδάσουμε μαζί.

Στις εκδηλώσεις μας θα συμμετέχουν μέλη της Τράπεζας χρόνου πραγματοποιώντας εργαστήρια ανοιχτά σε όλους και όλες, μέλη και μη.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μαςγια να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας.

Η Τράπεζα Χρόνου οργανώνεται από την ΑΡΣΙΣστο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση Προγράμματος: «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Θεσσαλονίκης», που υλοποιείται με την συνεργασία της ΑΡΣΙΣ, του Δήμου Θεσσαλονίκης και της PRAKSIS.

Αποτελεί ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων μεταξύ των μελών της και απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Στηριζόμενη στις αρχές της αλληλέγγυας οικονομίας και καταργώντας τη διαμεσολάβηση της χρηματικής μονάδας, προωθεί το χρόνο ως το αποκλειστικό μέσο συναλλαγής. Αποσκοπεί δηλαδή στην κάλυψη διαφορετικών αναγκών βασιζόμενη όχι στο κέρδος αλλά στην αξία χρήσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων.

Επιπλέον, μέσω της συμμετοχής στην Τράπεζα Χρόνου προωθείται η ενδυνάμωση της τοπικής κοινότητας και η αλληλοϋποστήριξη των μελών της προάγοντας την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη.

Ώρες

15:00- 16:00   “Δημιουργώντας με χαρτόνι και μπογιά” – Φωτογραφία
16:30-17:30     Χορός (Cuban)
18:00-19:00     Βελονάκι
19:30-20:30     Χορός (Latin)