Καραμελωμένο χοιρινό

76

6/8/2014

Υλικά-1 κιλό μπριζολάκια (από λαιμό)
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-4 πατάτες κομμένες σε κύβους
-5 μεγάλα πράσα σε ροδέλες
-1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
-2 κουτ. σούπας balsamico
-5 κουτ. σούπας soya sauce
-1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα, βυθίζουμε το κρέας και αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο. Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε στο γκριλ για 15-20 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν οι πατάτες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με το κρέας.