6/8/2014
Υλικά-1 κιλό μπριζολάκια (από λαιμό) -3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο -4 πατάτες κομμένες σε κύβους -5 μεγάλα πράσα σε ροδέλες -1 μικρό ματσάκι μαϊντανό -1 λεμόνι (τον χυμό του) -αλάτι, πιπέρι Για τη μαρινάδα -1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο -1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο -2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη -2 κουτ. σούπας balsamico -5 κουτ. σούπας soya sauce -1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο -4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο |
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα, βυθίζουμε το κρέας και αφήνουμε για 12 ώρες στο ψυγείο. Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε στο γκριλ για 15-20 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν οι πατάτες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με το κρέας.