Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας στη Νικήτη

82

27\7\14

O δήμος Σιθωνίας διοργανώνει τη Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 9 το πρωί καθαρισμό ακτής και βυθού στην παραλία της Νικήτης, σε συνεργασία με το διεθνή μη κερδοσκοπικό τουριστικό οργανισμό Travel Foundation.

Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετάσχουν ομάδες εθελοντών, δύτες, πολιτιστικοί σύλλογοι, πολίτες και μαθητές. Επίσης ένας αιωροπτεριστής θα επιτηρεί τη δράση από αέρος.

Μετά την περισυλλογή των σκουπιδιών, τα στοιχεία θα καταγραφούν και θα αποσταλούν στο διεθνή οργανισμό OceanConservancy, για να καταχωρηθούν στις βάσεις περιβαλλοντικών δεδομένων και τη διεθνή βιβλιογραφία

Είναι η πρώτη φορά που ένας Δήμος συμμετέχει στις δράσεις του οργανισμού Travel Foundation. Ο οργανισμός έχει ως στόχο του να καθιερώσει ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με σεβασμό προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.

Το φετινό θέμα δράσης είναι ο καθαρισμός παραλιών σε όλο τον κόσμο. Ο τίτλος του είναι Big Holiday Beach Clean Up. Ο απώτερος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση, αλλά και η ενημέρωση του κοινού και των επαγγελματιών σχετικά με την προστασία των ακτών.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα και θα λάβει μεγάλη δημοσιότητα στα βρετανικά ΜΜΕ. Για την Ελλάδα, επίσημος χορηγός είναι ο ΕΟΤ.